zondag 11 maart 2012

IK DRAAG ZORG VOOR DE NATUUR

 AFVAL SORTEREN










 WE MAKEN EEN FLESSENBEEST

 NAAR HET CONTAINERPARK




























 AFVAL WEGEN







 WE MAKEN EEN DIER MET AFVAL VOOR DE TOMBOLA



 ONS FLESSENDIER


 WE MAKEN WENTELTEEFJES MET OUD BROOD















Deze week zijn we in de kikkerklas al van start gegaan met de uitwerking van onze projectweek
 'Afval op school '. We hebben deze week ontdekt dat wij dagelijks heel wat afval verzamelen in onze klas. Het gaat om GFT - afval naar PMD - afval , papier en karton, glas, klein gevaarlijk afval en grof huisvuil.
Kikker en zijn vriendjes hebben ook heel wat afval achtergelaten in hun tuintje.
We hebben samen met de kikkervriendjes het afval gesorteerd en stelden vast dat er ook afval niet thuis hoorden in de afvalbakken van de school. Met al die rommel zijn we dan naar het containerpark getrokken.
We leerden samen met de verantwoordelijke van het containerpark het afval sorteren en de verantwoordelijke vertelde ons dat het afval verwerkt kan worden tot nieuwe produkten o.a. van blikjes maken ze speelgoedauto's en fietsen, van rubbere banden maken ze rubbere laarzen, van plastiek flessen maken er nieuwe flessen...
Met juf Fien hebben we de afvalzakken in onze klas gewogen en geordend van licht naar zwaar.
We stelden  vast dat de grootste zak niet altijd de zwaarste zak was en ontdekten hoe dat kan !
Pompom ontmoette een sprekende vuilnisbak en we leerden de begrippen één meer, één minder, evenveel, meer, minder,... correct gebruiken tijdens een leuk wiskundig spel met Pompom en de etende vuilnisbak.
Donderdag beluisterden we het verhaal over recycleren ' Hardwerkende mannetjes ' en maakten we van oud papier weer nieuw papier.
We leerden een liedje over ' Sorteren en recycleren'.
We knutselden van een glazen fles een flessen dier en  maakten met afval een kunstwerk en diertjes voor de tombola van het eetfeest.
We hebben ook Floepje ontmoet in de poppenkast. Floepje is een raar dier. Hij kan vliegen , zwemmen en stappen. Floepje houdt van de natuur. Hij houdt van zuiver water en van zuivere lucht.
We leerden hoe we Floepje kunnen helpen om niet meer ziek te worden van de vervuiling en leerden hoe we zorg kunnen dragen voor de natuur.
Afval sorteren, de deur sluiten van de klas, de fiets regelmatig gebruiken, minder afval achterlaten en koekendoosje , brooddoos en drinkfles gebruiken...
We maakten van oud brood weer lekker brood.
Wij doen dus mee en dragen zorg voor onze natuur !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten