zondag 17 juni 2012

IK WORD EEN PIRAAT !

Kikker vond een fles met een boodschap in zijn vijvertje. Het was een brief van een piraat. Het was een brief van kapitein Barbados. Hij was ten einde raad. Zijn piraten hadden een gevecht gehad met de Blauwbaarden en heel wat piraten zijn over boord geraakt. Hij is op zoek naar sterke, stoere en slimme piraten die hem willen helpen om verder op zoek te gaan naar de schat. Iedereen was bereid om zijn beste beentje voor te zetten. We gingen meteen op zoek naar de schatkist die Kapitein Barbados had achtergelaten in de school. Stap door de blauwe deur, doe 10 muizenstapjes naar links, 5 grote olifantenstappen en zoeken maar...
De schat werd snel gevonden en de inhoud werd al snel bekeken en besproken met de kleuters.
Er zat ook een filmpje bij over piraten. We knutselden met kosteloos materiaal een piratenboot om het sturen te oefenen, schilderden over piraten en schreven zelf een brief met schrijfpatronen.
Met juf Fien leerden we heel wat over schatkisten en versierden zelf een schatkist met touwtjes.
We speelden met Pompom en allerlei wachtwoorden en leerden het wachtwoord van het pirateneiland van Kapitein Barbados. Maar Kikker... die wou ook een piraat worden. Hij wou er echt uitzien als een piraat.
Maar hoe ziet een piraat eruit ? Waarom draagt een piraat een haak , een ooglap,...
We bekeken en vergeleken allerlei piratenkledij en maakten een echte bandana met een leuke tamponeertechniek. We leerden ook een piratenliedje van Piraat Bart Jan.
Vrijdag leerden we schatkaarten maken en lezen en leerden we de buit verdelen met een telspel.
Met een gezelschapspel van ' Woeste Willem ' leerden we zeemonsters verslaan en leerden we op zoek gaan naar schatten.
Nu zijn we wel echte piraten , na zo een weekje de knepen van het vak te leren.
Maandag trekken we naar het echte piraten ! Ahoy , Barbados ! We komen eraan !











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten